Thursday, February 9, 2012

KAKO PRODUZITI ZIVOT

Kako produžiti život za 11 godina

RADITE REIKI i poštujte reiki principe i uz to :

Evo kako na www.covermagazin.com savjetuju šta učiniti i statistički produžiti život za 11 godina. Savjeti nisu u suštini komplikovani, ali zahtijevaju uspostavljanje određenih zdravih životnih navika i slijeđenje određenih dokazanih pravila.
Pokušajte ako je ikako moguće inkorporirati ove zdrave navike u svoj život, a i mi vam garantujemo barem 11 godina dužeg životnog vijeka:

-1- Nikad ne preskačite doručak.
Doručak je najvažniji obrok. Također, ljudi koji redovito doručkuju imaju pozitivniji stav prema poslu ili školi, te su efikasniji u tim područjima.

-2- Jedite dosta voća i povrća.
Na taj način ćete unijeti potrebne vitamine i druge nutrijente koje brza hrana ili grickalice nemaju. Također, antioksidanti iz voća i povrća usporit će starenje.

-3- Ne preskačite obroke.
Pokušajte svaki dan jesti u isto vrijeme. Preskakanje obroka vodi do gubljenja kontrole nad osjećajem gladi, a najčešće i do prejedanja.

-4- Prestanite pušiti.
O štetnim učincima pušenja sigurno već sve znate.

-5- Svakodnevno vježbajte.
Istraživanje za istraživanjem potvrđuje dobrobiti koje tjelovježba ima na organizam.

-6- Naspavajte se.
Svakodnevno vam je potrebno osam sati sna. Za to vrijeme vaše tijelo ima priliku obnoviti se, osvježiti i pripremiti za suočavanje s novim danom.

-7- Svaki dan odvojite nešto vremena samo za sebe.
U svoj raspored morate uključiti i sebe. To može biti opuštajuća kupka, meditacija, molitva… Bilo što, što će otjerati stres i vratiti vam optimizam

Pošto je ovo sajt koji se bavi duhovnošću, moram posebno naglasiti da je ova posljednja stavka najvažnija. Vrijeme koje posvetimo sebi, bez obzira na užurbani tempo koji nas najčešće progoni, sigurno donosi rezultate dobrog zdravlja, raspoloženja i osjećanja smislenosti i ispunjenosti.


www.spiritual-net.net - Datum: 08.06.2009

No comments:

Post a Comment